Workspace - 22 jun 2020

Welke vergadertools maken je Microsoft Teams platform compleet?

SHARE

Ms-Teams-1280x491

De laatste weken worden we 'verplicht' om ons aan te passen aan de communicatie regels. De eerste dagen met Microsoft Teams gingen misschien hier en daar wat moeizaam, maar ondertussen zitten we allemaal op kruissnelheid. Vanuit BIS|Econocom voorspellen we dat dit geen korte termijn trend is die snel zal voorbij waaien.

inrto-1280x491

Als je Microsoft Teams breed binnen je organisatie wil uitrollen heeft dit een grote impact op je vergaderzalen en/of kleinere huddle rooms. De onboard video & audio hardware van je laptop zal wellicht niet voldoen voor het voeren van groepsgesprekken via Microsoft Teams. Thuis kom je daar perfect mee weg, echter in een vergaderzaal raden we dit sterk af. Het gebruik van een betere oplossing en professionele apparatuur is dan aangewezen.

Welke oplossingen zijn er voor Microsoft Teams rooms en waar moet ik mijn keuze op baseren? 

Een veel gestelde vraag waar wij geen éénduidig antwoord op kunnen formuleren. Afhankelijk van hoe onze klant werkt, kunnen we diverse oplossingen voorstellen waarbij het gebruik van je laptop centraal staat.

In deze corona tijden zien we de Microsoft Teams user base elke dag flink groeien. We kunnen echter niet ontkennen dat de laatste maanden veel grote organisaties de keuze maken om het device van de medewerker (BYOD) de volledige meeting room te laten bedienen. Dus met je vertrouwde laptop, je vertrouwde platform en agenda etc … om vervolgens zonder stress met 1 kabel in te prikken.

Het is ook logisch dat de leercurve relatief makkelijk en vlot verloopt. We brengen even in kaart hoe (toevallig of juist niet) onze laatste referenties allemaal voor deze benadering hebben gekozen. Het spreekt ook voor zich dat bijna alle keuzes in ons portfolio geen vendor lock-in vereisen. Wij zijn zeker overtuigd van de kracht van Microsoft Teams, maar volgend jaar staat er misschien weer iets anders op het programma. Daar moet je altijd rekening mee houden als je investeert in videoconferencing.

Hieronder een overzicht van onze meest recente referenties in België & Luxemburg:

Roche kiest voor Logitech MeetUp & Crestron Flex

roche2-1280x491

De Logitech MeetUp is een compact systeem voor kleine meetingrooms, waarin zowel de camera als de speaker en de drie microfoons zijn ingebouwd. Het geheel is slechts 40 centimeter breed. De MeetUp kan je op een voet op de tafel plaatsen, heb je geen plek om het apparaat neer te zetten, dan kun je hem ook ophangen. Via de USB Type-C-aansluiting sluit je de MeetUp aan op een computer.

roche-1280x491

Met een praktisch sound/video bar-design zorgt Crestron Flex dan weer voor kraakheldere audio met een bundelvormende microfoonarray, een geïntegreerde 4K hoge resolutie camera met auto-zoom, peoplecount en levensechte beeldkwaliteit voor grotere ruimtes dan Meetup.

Flex is een oplossing voor Microsoft Teams (of Zoom Rooms ea.) en werkt samen met een 10 inch touchscreen voor een simpele, intuïtieve gebruikerservaring. We hebben het systeem ook gekoppeld met Barco Clickshare, zodat presenteren wireless, makkelijk, snel en stabiel wordt.

Leaseplan kiest voor meeting rooms uitgerust met Poly & Starleaf

StarLeaf videoconferentie is de meest efficiënte manier om mensen bij elkaar te brengen en ideeën te delen. Met StarLeaf videoconferentie versnelt u uw projecten terwijl u ook nog kosten en tijd bespaart. Of het nu gaat om 1-op-1 videogesprek of een conferentie met meerdere deelnemers, StarLeaf heeft de passende oplossing.

StarLeaf videoconferentiesystemen zijn leverbaar met een USB camera of een PTZ-camera die op afstand kan draaien, kantelen en zoomen. Daarnaast kan er worden gekozen voor een systeem met één of twee display-aansluitingen. Bij gebruik in grotere conferentieruimtes kan een tweede microfoon worden aangesloten, zodat een goede verstaanbaarheid is gegarandeerd.

Leaseplan-1280x491

Goed geluid was voor Poly van groot belang bij het ontwikkelen van de Poly Studio. De Acoustic Fence en NoiseBlock zorgen dan ook dat alle omgevings- en achtergrondgeluiden gefilterd worden en dat alleen belangrijke informatie verzonden wordt. Dit bevordert het effect van de videomeeting voor alle deelnemers.

Met de automatische people framing en speaker tracking wordt op de persoon die spreekt ingezoomd en datgene wat hij of zij zegt, versterkt. Dankzij de kwaliteit van het geluid en de 4K-camera komen spraak en gezichtsuitdrukkingen helder over waardoor gesprekken beter gevoerd kunnen worden. Deze videobar is compatibel met verschillende collaboration applicaties, zoals Microsoft Teams, Skype voor Business, Zoom, GoToMeeting en Cisco Webex.

Daarnaast is het mogelijk om de Polycom Studio videobars centraal te beheren, waardoor de software op afstand gewijzigd en ge-update kan worden.

Unilever kiest voor Crestron Mercury

Samen met de klant werd gekozen om de gebruikers via Crestron Mercury connectie te laten maken met elke meeting room. (klein of groot) Deze Crestron telg combineert alle essentiële tools voor telefonie, conferenties, samenwerking en presentaties in één gebruiksvriendelijke console. Dankzij Mercury kunnen gebruikers beeld en geluid meteen en veilig vanaf het persoonlijke device aan de rest van de ruimte presenteren.

Unilever-1280x491

IEE kiest voor Biamp Devio: Een veelzijdige oplossing voor productieve vergaderingen

Devio is ontworpen voor huddle rooms of kleine vergaderruimtes en biedt AV-ervaringen voor gebruikers van webgebaseerde vergadersystemen. Het biedt eenvoudige BYOD-connectiviteit en maakt het mogelijk om ruimtes met eigen computers geweldig te laten klinken. Devio heeft gepatenteerde Beamtracking™ microfoons en een professionele DSP van hoge kwaliteit om de geluidskwaliteit te optimaliseren en op een intelligente wijze gesprekken van rond de tafel te mixen, zodat iedereen die aan het gesprek deelneemt, kan worden gehoord.

IEE-1280x491

Kortom voor elke situatie kunnen wij de gepaste oplossing aanbieden, rekening houdend met het easy of use principe (plug & play) en het beschikbare budget.

Ook in deze tijden staan al onze sales engineers volledig ter beschikking en kunnen wij jullie project telefonisch of over een (Teams) call perfect begeleiden en van het juiste advies voorzien. Contacteer ons.

Gerelateerde artikelen

Ageas 350x256

Workspace

Staat de ultieme Zoom vergaderzaal bij Ageas?

Waar ter wereld Ageas ook actief is, het heeft steeds één belangrijk doel voor ogen: klanten gemoedsrust bieden wanneer ze die het meest nodig ...

LEES MEER +
Meetingroom-as-a-serivce-350x256

Workspace

Wanneer je niet kan investeren ... is er meer mogelijk dan je denkt

Een veranderende markt vraagt om een veranderend bedrijf. Ook al staan investeringen niet hoog in de prioriteiten, ondernemers moeten flexibel zijn ...

LEES MEER +