Workplace - 24 sep 2021

Hoe kies je een COW in een ziekenhuis?

SHARE

COWs

Zodra je googlet op het woord COW of Computer on Wheels krijg je een lange lijst met mogelijke leveranciers te zien van deze vaak best kostbare karretjes. Vandaar dat we je hier graag enkele tips geven over waar je op moet letten bij de aanschaf van een COW. Aangezien COW’s ook binnen bijvoorbeeld het onderwijs gebruikt kunnen worden is het van belang onderstaande zaken zeker in de gaten te houden.

Hygiëne

Allereerst is er de hygiëne; dit is uiteraard van het grootste belang. Zorg ervoor dat er geen plekken zijn waar vocht kan blijven. Eventuele kieren mogen niet groter zijn 0,5 mm. Alles moet eenvoudig schoon te maken zijn. Sommige goedkopere wheels maken gebruik van materialen die niet per sé voor de zorg bedoeld zijn, en die dus niet goed schoon zijn te maken.

De functionaliteit

De functionaliteit; het lijkt een zeer logsiche vraag maar wat moet het zorgpersoneel er allemaal mee kunnen? Is het een eenvoudige kar met een plateau, of moet er ook een barcodescanner aan gekoppeld worden?

Het is dus van het grootste belang om te kijken naar de gebruikers.

Voor de selectie van een COW bepaal je welke personen/ groepen gebruik zouden moeten maken van de COW en wat zij nog meer zouden moeten kunnen.

Een COW voor een mobiele receptie heeft voldoende aan een tafel en printer. Terwijl voor anderen juist de meerwaarde zit om ook een barcodescanner te koppelen en een groot scherm een vereiste is. Maar denk bijvoorbeeld ook aan wel of geen los toetsenbord en hoe ga je om met linkshandigen ivm een muis.

Opladen en opbergen

Opladen en opbergen; een COW moet zeker een hele werkdag mee kunnen gaan, maar hoe werkt de avonddienst dan? Maak je gebruik van alleen de batterij van de hardware? Let er dan bijvoorbeeld dat grotere schermen meer stroom gebruiken.

Of zit er een losse uitneembare batterij in de COW? Denk dan eventueel aan een tweede batterij zodat je altijd door kunt gaan. Overdag zullen er meer COW’s in gebruik zijn dan ’s nachts. Hoe kun je de karren dan netjes opbergen? De stand van de wielen is hierbij van groot belang. Deze stand van de wielen zorgt er trouwens ook voor dat de ene kar makkelijker dichtbij het bed gepositioneerd kan worden dan de andere.

De hoogte van het werkblad

De hoogte van het werkblad; om ervoor te zorgen dat iedere zorgmedewerker makkelijk met de COW aan de gang kan, moet deze ook in hoogte verstelbaar zijn. Of je nu wilt zitten tijdens het werken of als je een kleine 2 meter lang bent en liever achter je COW staat. Vroeger ging dat nog wel eens met moeilijke systemen met katrollen, tandwielen en touwen, een kleine motor is nu het meest gangbaar.

Op zoek naar een COW?

Er zijn nog veel meer mogelijkheden bij de selectie van een COW en de healthcare professionals van Econocom helpen je hier graag bij.

Ontdek hoe Econocom u ziekenhuis kan helpen met Staff mobility & computers on wheels.

We komen graag met je in contact om te kijken welke COW het beste bij jouw zorginstelling zou passen. Neem dan contact met ons op via healthcare.belux@econocom.com zodat we je meer kunnen vertellen over alle mogelijkheden. 

Gerelateerde artikelen

finance 350x256

Workplace

De toekomst van finance is hybride. Hoe maakt u er een succes van?

Met contactloos betalen en mobiele apps gaat innovatie in de financiële sector snel. Hoe blijft u als organisatie up-to-date met de nieuwste trends ...

LEES MEER +
blog corporate devices 350x256

Workplace

Wanneer devices een motiverende motor worden

Er zijn veel effectieve manieren om medewerkers te motiveren, zoals de vrijheid om het ICT-materiaal te kiezen waarbij ze zich het meest comfortabel ...

LEES MEER +