Workplace - 21 apr 2021

Apple introduceert nieuwe iMac, iPad Pro, paarse iPhone 12, AirTag en Apple TV 4K

SHARE

applespringevent

20 april was het dan eindelijk zover: het eerste Apple event van 2021. Om 19:00 uur ging Apple van start met Spring Loaded en kondigde een hoop nieuwe producten aan:

Zeg hello tegen de nieuwe iMac

De iMac is al jaar en dag het hart van Apple’s Mac-gamma. Wat in 1984 begon als de Macintosh en ondertussen uitgegroeid is tot één van de sterkhouders van het Mac-aanbod verwelkomt een nieuwe 24” versie met een 4.5K Retina-display die, met een vette knipoog naar 1998, verkrijgbaar is in tot wel 7 verschillende kleuren. Enkel een nieuw uiterlijk? Neen hoor! Apple zet door met hun belofte om op 2 jaar tijd de volledige Mac line-up om te zetten naar hun eigen Apple Silicon. De nieuwe 24” iMac is uitgerust met Apple’s bejubelde M1-chip, die niet alleen maakt dat de 24” iMac de dunste iMac ooit is, maar ook één van de krachtigste. Tot wel 50% meer grafische power dan het voorgaande 21,5” model met de krachtigste grafische kaart. Wow! En CPU-kracht? Tot wel 85% sneller! Bovendien heeft Apple ook aan de veiligheid gedacht en kan je, al dan niet optioneel, kiezen voor een nieuw draadloos Magic Keyboard met Touch ID. 

imac-2021-officieel-uitgg

Verder heeft Apple ook de camera, microfoons en luidsprekers voorzien van een upgrade. Jouw volgende Teams-meeting zal er nog nooit zo goed uitgezien hebben. Of gehoord hebben! 

Klaar om jouw werkplek een kleurrijke upgrade te geven? De nieuwe iMac is vanaf 30 april te bestellen en wordt vanaf midden mei geleverd. 

Snel, sneller, snelst. De nieuwe iPad Pro met 5G

Met de nieuwe iPad Pro trekt Apple alle registers open en verleggen ze de limieten van wat er kan met iPad. Door iPad Pro te voorzien van de M1-chip die we kennen van o.a. de nieuwe 24” iMac en de MacBook Pro 13”, zet iPad Pro een nieuwe standaard voor wat er mogelijk is met dit type device. In tegenstelling tot de voorganger, de A12Z Bionic, levert de M1-chip in iPad Pro tot 50% snellere CPU-prestaties en 40% snellere GPU-prestaties! En voor de grootverbruikers is er nu ook een 2 TB configuratie beschikbaar. 

ipad-pro-2021-2

De versies van iPad Pro met Cellular zijn nu voorzien van 5G-compatibiliteit om nog snellere mobiele workflows (en uploads) mogelijk te maken. Videovergaderen, bestanden uploaden of zelfs live verslaggeving gaat nu nog sneller en met merkbaar toegenomen kwaliteit via het 5G-netwerk. Dat videovergaderen profiteert trouwens ook van een nieuwe front facing ultragroothoekcamera van 12 MP. Met Center Stage zorgt de iPad er trouwens helemaal vanzelf voor dat je altijd centraal in beeld bent.

De versies van iPad Pro met Cellular zijn nu voorzien van 5G-compatibiliteit om nog snellere mobiele workflows (en uploads) mogelijk te maken. Videovergaderen, bestanden uploaden of zelfs live verslaggeving gaan nu nog sneller en met merkbaar toegenomen kwaliteit via het 5G-netwerk. Dat videovergaderen profiteert trouwens ook van een nieuwe front facing ultragroothoekcamera van 12 MP. Met Center Stage zorgt iPad Pro er trouwens helemaal vanzelf voor dat je altijd centraal in beeld bent. 

De 12,9” iPad Pro krijgt nog een extra upgrade: het Liquid Retina XDR-display dat nu met mini-led-achtergrondverlichting de extreme helderheid en contrastverhouding van het Apple Pro Display XDR evenaart. Met deze nieuwe displaytechnologie laat Apple opnieuw zien hoe sterk ze staan met hun hardware-innovaties. Het display van de 12,9” iPad Pro bevat nu maar liefst 10.000 miniscule led’s die heel precies het scherm kunnen oplichten. 

Om zich nog meer te richten naar de professionele gebruiker heeft Apple ook Thunderbolt toegevoegd aan de nieuwe iPad Pro. Zo kan je nu nog snellere accessoires aansluiten, zoals bijvoorbeeld snelle externe opslag of displays met een nog grotere resolutie, zoals het Pro Display XDR. 

Apple zou Apple niet zijn om hun commitment ter bescherming van het milieu wat extra in de (loodvrije) verf te zetten. Zo is de behuizing van iPad Pro gemaakt van 100% gerecycleerd aluminium en vrij van schadelijke stoffen. 

En verder?

Naast een nieuwe, kleurrijke iMac 24” en de nieuwe iPad Pro heeft Apple ook een kleine update uitgevoerd in het iPhone gamma. Zo zijn iPhone 12 en iPhone 12 mini nu ook in het paars beschikbaar. 

iphone-bis-eco-purple

Ook komt Apple met AirTag. Dit handig accessoire integreert naadloos met de Zoek mijn-app op jouw iPhone en kan je bevestigen aan de items die je het meest dierbaar zijn. Of die je gewoon het vaakst zoekt. Zoals jouw sleutels. Of rugzak. En waar heb ik die laptoptas nu weer gelaten? 

airtag-double-select-202104-1

AirTag is een klein en licht accessoire dat IP67 water- en stofbestendig is. Met de ingebouwde luidspreker kan je vanaf jouw iPhone een geluidssignaal laten afspelen als je op zoek bent naar één van jouw zoekgeraakte items. Heb je een iPhone 11 of nieuwer? Dan zorgt de ingebouwde U1-chip in jouw iPhone er bovendien voor dat je Nauwkeurig Zoeken kan gebruiken om precies de juiste richting uit te gaan om te vinden wat je zoekt. 

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat iedereen met een iPhone plots jouw AirTags kan vinden. Dankzij Apple’s continue focus op privacy hebben ze ervoor gezorgd dat alleen jij jouw AirTags kan vinden. Zelfs Apple kan de locatie ervan niet zien. Apple heeft ook een heel assortiment van accessoires voor AirTag zodat je ze letterlijk overal op een stijlvolle manier aan kan bevestigen. 

apple-tv-4k

Naast een frisse kleur voor iPhone 12 en iPhone 12 mini en AirTag werd ook de vernieuwde Apple TV 4K voorgesteld. Met Apple TV 4K tover je je 4K-tv (of scherm) om naar een volwaardig entertainmentcenter. Met de A12 Bionic-chip in de nieuwe Apple TV 4K levert Apple een significante boost in grafische performance en video- en audio-encodering. De volledig opnieuw ontworpen Apple TV Remote heeft nu een aanraakgevoelig klikvlak waarmee je nog preciezer te werk kan. Met de nieuwe Apple TV 4K til je niet enkel jouw woonkamer naar een nieuw entertainmentniveau, ook in de vergaderzaal hebben presentaties via AirPlay er nog nooit zo goed uitgezien! 

Ter volledigheid vermelden we ook dat de Podcasts-app een visuele update krijgt en dat Apple Card, voorlopig niet verkrijgbaar in België, een nieuwe Family-dienst toevoegt. 

De lente is nu écht gestart

Met de dunste en kleurrijkste iMac ooit, de iPad Pro met M1-chip een prachtige paarse iPhone 12 en iPhone 12 miniAirTag en geüpdatet Apple TV 4K heeft Apple de lente nu echt afgetrapt. Al deze producten zijn vanaf 30 april te bestellen en worden verwacht vanaf midden mei. 

Wil je meer te weten komen over wat Econocom kan betekenen voor jouw Apple-verhaal? Neem zeker contact met ons op via b2b@econocom.com voor een virtuele koffie! 

Tot snel, 

Niels Schoofs 
Apple Practise Coordinator at Econocom 

Gerelateerde artikelen

P0002808_Econocom_2020-06_AppleForBusiness_Blog-Integratie_V2_350x256

Workplace

Integratie van Apple in een divers Ecosysteem

Werknemers hechten vandaag veel belang aan de IT-oplossingen waarmee ze werken. Vooral millennials zijn véél gevoeliger aan hun devices dan hun ...

LEES MEER +
P0002808_Econocom_2020-06_AppleForBusiness_Blog-Choice_350x256

Workplace

Employee choice: wat als medewerkers zélf hun device willen kiezen?

Talent retention en talent attraction: twee uitdagingen die vandaag hoog op de agenda staan bij veel organisaties. De war on talent woedt hevig op de ...

LEES MEER +